Staňte se našimi fanoušky na:

Když vaří moderátoři

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • olej
  • vývar
  • koření (podle potřeby)
  • hovězí steak z vysokého roštěnce (rib eye)
  • rajský protlak
  • toasty, topinky, pečivo, chleba
  • losos
  • citronová šťáva (z 1 citronu)
  • kapary
  • koňak
  • zelenina (podle potřeby)

Pracovní postup:

  1. RIB EYE STEAK Zdeňka Pohlreicha: 4 hovězí steaky rib eye (2cm na výšku), špetka pepře a soli, olivový olej - Steaky nasolte a opepřete po obou stranách a potřete je olejem. Rozpalte gril a potřete mřížku tukem. Na mřížku rozmístěte steaky a 3-4 minuty je po každé straně opečte. Maso od grilu nikdy neodtrhujte, počkejte až se zatáhne a samo se mřížky pustí. Do steaků při obracení nikdy nepíchejte vidličkou, použijte kleště! Steaky sundejte z grilu, pak položte na tác a nechte 3-5 minut v klidu vydechnout. Nakonec zakápněte olivovým olejem.
  2. HOVĚZÍ GULÁŠ Petra Novotného: 800g předního hovězího masa, 1/2kg cibule, olej, mletou sladkou papriku, mletý pepř, sůl, česnek, rajský protlak, feferonka, hladká mouka, vývar - Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso a orestujeme, a dál přidáme protlak, sladkou papriku a veškeré koření. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho ze šťávy, kterou vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, znovu zalijeme vývarem a dobře vyvaříme. Podle potřeby dochutíme kořením, přidáme feferonku a následně gulášem naplníme vydlabaný černý chléb, navrch přidáme nakrájenou cibuli.
  3. TATARÁK Z LOSOSA Ivana Vodochodského: 200g lososa, 50g kaparů, 1 šalotku, citronová šťáva, 2 snítky kopru, snítka estragonu, lžička koňaku, lžíce olivového oleje, cayenský pepř, pečivo, sůl - Maso z čerstvého lososa zbavíme kostí a nasekáme na drobné kousky. Cibuli a kapary nakrájíme nadrobno, smícháme s lososem a přidáme nasekaný kopr. Vzniklou směs dochutíme solí, pepřem, koňakem a zakapeme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené s toasty, topinkami nebo tmavým pečivem a zeleninovou oblohou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!