Staňte se našimi fanoušky na:

Havířská pochoutka s domácími okurkami

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HAVÍŘSKÁ POCHOUTKA 300g hovězí kýty, 300g vepřové kýty, sůl, mletý pepř, 50g sádla, zeleninový vývar, 1-2 lžíce hladké mouky, 3 domácí sterilované okurky, špetka tymiánu a majoránky, 350g mražených fazolek, 600g menších brambor Obě masa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, pak je opečeme na sádle v kastrolu. Vepřové vyndáme, hovězí podlijeme trochou vývaru a necháme dusit, asi po 20 minutách vrátíme do kastrolu vepřové a dodusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vývar. Šťávu zahustíme záklechtkou a všechno ještě chvilku povaříme. Pak přidáme nadrobno nakrájené domácí okurky (sterilované), tymián, majoránku a podle potřeby sůl a pepř. Do vymaštěného pekáčku rozložíme plátky masa a ve slupce uvařených brambor, přidáme rozmrazené fazolky a přelijeme šťávou z masa, zapečeme 20 minut na 180°C. PIKANTNÍ OKURKY (asi 3 sklenice po 750 ml) asi 1kg okurek, 1 menší mrkev, 1 malá cibule, 3 feferonky, 3 stroužky česneku, 3 snítky kopru; Nálev - 3/4l vody 1/4l octa, 25g soli, 80g krupicového cukru, 9 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce hořčičného semínka Svaříme vodu, ocet, sůl, cukr a koření, povaříme asi 5 minut a hotový nálev necháme vychladnout. Mrkev a cibuli nakrájíme na kolečka. Okurky naskládáme do čistých sklenic a proložíme je cibulí, mrkví, feferonkami, oloupaným česnekem a koprem. Zalijeme nálevem a pořádně uzavřeme víčkem. Sterilujeme 20 minut při 80°C. Zavařené sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!