Staňte se našimi fanoušky na:

Bramboráčky z brambor a batátů

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvaříme v osolené vodě (asi 10 minut), scedíme a necháme vychladnout. Batáty oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy, do jiné mísy nahrubo nastrouháme obyčejné brambory. Oba druhy brambor rozdělíme odděleně na čtvrtiny a z každé uděláme placku asi 1cm silnou. Nastrouhané brambory pořádně stlačíme k sobě. Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje a polovinu másla, přidáme placky z obyčejných brambor a opékáme je na středně silném ohni 5 minut z každé strany dozlatova. Stejně připravíme bramboráčky z batátů na zbylém oleji a másle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!