Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinované broskve

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Rozložíme je řeznou plochou dolů do zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem a každou posypeme půlkou lžíce krupicového cukru smíchaného se skořicí. Broskve vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C (nebo pod rozehřátý gril) a pečeme, dokud se cukr na povrchu nerozpustí (broskve by měly zůstat pevné). Horké broskve rozdělíme na dezertní talířky, každou přelijeme karamelem a ihned podáváme. Poznámka k receptu Podáváte-li broskve jako dezert, doplňte je kopečkem vanilkové nebo čokoládové zmrzliny. Když necháte cukr na povrchu broskví zkaramelizovat a nebudete je již přelévat hotovým karamelem, jsou broskve vynikajícím doplňkem ke grilovanému nebo pečenému masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

simm |6. května 2013
Vypadá to zajímavě. Možná vyzkouším. :) Odpovědět
Lucie10 |2. května 2013
super dobrota Odpovědět
Lucie10 |2. května 2013
ukládám také Odpovědět
roxana-zdena |30. dubna 2013
Vypadá to dobře, zkusím-) Odpovědět
jitu3ka|30. dubna 2013
ukládám... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!