Staňte se našimi fanoušky na:

Granita z italské kavárny

Autor receptu: majdik1515 (164 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zamíchat krystalový cukr do horké kávy, až se rozpustí. Nechat zchladnout. Nalít do mělké, plastické, nebo kovové nádoby, přikrýt plastickým filmem a zmarazit asi 1 hodinu v mražáku. Káva má vytvořit zmrzlou krustu kolem okraje nádoby. Odškrábat krustu pomocí lžice a smíchat ji se zbytkem kávy. Takto pokračovat každých 30min. pomocí lžíce rozbíjet tvořící se hroudy ledu. Po asi 2 1/2 hodinách Grania by měla být hotová. Bude mít vzhled drobných, celkem pravidelných ledových krystalků. Našlehat šlehačku s pudrovým cukrem. Podávat Granitu ve vysokých sklenicích, ozdobenou lžicí šlehačky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
lucikpucik |25. května 2013
mňam Odpovědět
Bobina |27. dubna 2013
super letní recept !!! Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Vypadá to dobře, ukládám:-) Odpovědět
Šuldeska |27. dubna 2013
To bych se nechala pozvat - dobrůtka. Odpovědět
pajunc |26. dubna 2013
na léto jak dělané, ukládám :-) Odpovědět
fionka |25. dubna 2013
hmmm Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!