Staňte se našimi fanoušky na:

Gibanica po srbsku

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, oleje, špetky soli a vlažné vypracujeme důkladně měkké těsto. Rozdělíme jej na 10 dílů, trochu rozválíme, potřeme teplým sádlem a necháme 20 minut přikryté stát. Pak každý plát rozválíme tence na velikost plechu a opečeme je na sucho v troubě. Vejce rozmícháme s rozdrobeným tvarohem, sýrem, mlékem a kajmakem (viz recept níže) či máslem. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přetřeme teplým sádlem, vložíme druhý plát, opět přetřeme, třetí a další pláty potřeme náplní a navrch příjde opět plát přetřený sádlem. Vložíme do trouby předehřáté na 220 ˚C a pečeme asi 1/2 hodiny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |6. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Luciasekba |22. listopadu 2013
zkusím Odpovědět
Lucinka |26. července 2013
Vyzkouším :) Odpovědět
pajunc |2. června 2013
tak to vypadá skvěle .. :) Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
zkusím :) Odpovědět
jana.remkova.7 |20. února 2013
Tééda, to je krááása!!! Odpovědět
minjaver.vilimkova|14. března 2013
V Bulharsku se to jmenuje Banica a dělá se to obdobně ale rozdrobí se balkán sýr,přidají dvě nebo tři rozšlehaná vajíčka opatrně promícháme.Každý plát musí být velice do tenka vyválený a usušený do kulaté formy nebo plechu.Pokapeme olejem promíchaným sýrem s rozšlehanými vejci.Poslední placku potřeme rozšlehaným vajíčkem a lžicí oleje pečeme do červena.Ale dá se také do hrnku mléka rozšlehat 2-3 vajíčka a navrstvené pláty zalít a dát péct.Těsto musí být vyválené jako na štrůdl,nebo tažené a pak ho nemusí sušit.Může se svinout od středu jako ulitu a upéct.Někdo dává na sýrovou náplň posýpku z krstalového cukru. Je to sladko slané a dobré.Může se to plnit drcenými vlašáky nebo mandlemi a po upečení se nechá vychladnout mezitím si uvaříte Cukru a voy sirup do kterého se dá lžíce růžové vody a ještě horkým sirupem zalijeme celý ,přikryjeme čistou útěrkou a neháme do druhého dne v chladnu.sirup se vsákne do těsta a ořechů a je to sice velice sladké ale pochutnáte si na tureckou nebo vůbec balkánskou pochoutku. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!