Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňový celozrnný koláč

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dužinu z dýně povaříme ve vodě doměkka. Poté vodu slijeme, dýni rozmixujeme a necháme ji vychladnout. Mezitím si připravíme těsto ze špaldové mouky, hery, vajec a špetky soli. Vše vypracujeme a těsto uložíme na 20 minut do lednice K vychladlé pomixované dýni přidáme třtinový cukr, vanilkový cukr ligth, vanilkový puding a dle chuti skořici. Vše zamícháme a dýňová náplň je hotová. Těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno koláčové formy. Rukama vymačkáme okraj na výšku formy a rozetřeme dýňovou náplň. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut. Tip: Z vypracovaného těsta můžeme uždíbnout malou kouli, kterou dáme do mrazničky. Tuto kouli vyndáme z mrazničky těsně před vložením koláče do trouby, kdy na povrch koláče těsto jednoduše nastrouháme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Peggy89 |18. listopadu 2013
zajímavý Odpovědět
miuka |17. listopadu 2013
ukládám, super tip na zpracování dýně Odpovědět
biglol |12. listopadu 2013
vyzkouším Odpovědět
Hanina |9. listopadu 2013
ukládám, 1* Odpovědět
Fazolka007|7. listopadu 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!