Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňová omáčka od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Nejdříve si připravíme dýni. Omyjeme ji a překrojíme po délce napůl, vydlabeme lžicí semínka a vlákna. Na omáčku použijeme asi půl kilogramu dýně. Dužinu neloupeme, jen pokrájíme na kostky asi 1, 5 cm velké.
  2. Maso z krůtího stehenního plátku či jiné, vhodné k dušení, osolíme a opepříme a nejprve je prudce opečeme na troše oleje z obou stran do poloměkka.
  3. Vyndáme do misky a na tuku orestujeme jednu cibuli nahrubo pokrájenou. Přidáme kostky dýně, přisolíme a dusíme, až se dýně začne rozvářet. Rozmixujeme tyčovým mixérem, zředíme vodou a vložíme maso. Dusíme vše doměkka.
  4. Pak dokončíme omáčku - přilijeme šlehačku nebo smetanu, přisolíme a připepříme, hustotu případně upravíme vodou. Omáčka má chuť smetany a zeleniny. Podáváme s těstovinami, noky nebo rýží.

Něco navíc:

Zbylou dýni použijeme na jiný recept, třeba polévku, nebo z ní uvaříme či upečeme pyré, které uchováme v mrazáku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |21. řijna 2014
1*** Odpovědět
Michele |10. srpna 2013
určitě dobré :) Odpovědět
JanaB |8. srpna 2013
Dobré. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!