Staňte se našimi fanoušky na:

Dušená mrkev s vepřovým masem

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupanou mrkev nastrouháme, dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme vegetu a vaříme do změknutí, Když mrkev změkne, přimícháme jíšku a povaříme. Přidáme muškátový oříšek a zjemníme smetanou, pak ještě chvíli povaříme a dosolíme. Nadrobno nakrájenou cibuli opražíme na rozpáleném oleji. Když cibulka zhnědne, přihodíme na kostičky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout. Pak přilijeme vodu, osolíme, opepříme, dáme trošku nového koření a pod pokličkou dusíme doměkka. Po změknutí zahustíme maso moukou, rozmíchanou ve vodě. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |5. srpna 2013
dobré Odpovědět
oliv |3. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
Jana 9|17. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!