Staňte se našimi fanoušky na:

Drobenkový koláč s rybízem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Spařené a oloupané mandle umeleme najemno. Do misky prosijeme hladkou mouku, přidáme cukr, umleté mandle a špetku skořice. Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Přilijeme ho do mouky s mandlemi, promícháme, vše lehce prohněteme a rozdrobíme na hrubou drobenku. Koláčovou formu pečlivě vymažeme máslem, na dno nasypeme polovinu drobenky a rovnoměrně ji rozprostřeme. Červený a černý rybíz obereme a na cedníku řádně propláchneme studenou vodou a necháme okapat, potom ho rovnoměrně rozložíme na připravenou vrstvu drobenky, posypeme želírovacím cukrem a zasypeme druhou polovinou drobenky. Formu s koláčem vložíme do předehřáté troubya pečeme asi 35 minut při 180°, dokud vrchní vrstva drobenky nezíská pěknou zlatavou barvu. Hotový vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
slavuska |1. března 2013
klasika, jako od babičky :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!