Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí jednoduchá majonéza

Autor receptu: Amoletka (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

žloutky zbavíme poutek a dáme je do mísy s kulatým dnem. Osolíme, přidáme hořčici, lehce promícháme a necháme 20minut odpočinout v lednici. Vyndáme z lednice a začneme šlehat. Pomalu, na začátku skoro po kapkách přiléváme olej a neustále šleháme, dokud nezačne houstnout. Ke konci už můžeme přilévat olej v tenkém pramínku. Zašleháme citronovou štávu, směs povolí a zřídne. Opět za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem zbylý olej, dokud majoneza neztuhne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

iva.hlouskova |26. ledna 2014
ukládám Odpovědět
M* |27. srpna 2013
zkusím Odpovědět
pes |27. srpna 2013
koupím si Odpovědět
spinner|3. února 2015
co jsou poutka? Odpovědět
Jana 9|26. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!