Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí houstičky se škvarkovou pomazánkou

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HOUSTIČKY 240ml vlažného mléka, 30g droždí, 1/2 lžičky práškového cukru, 400g polohrubé mouky, 4 žloutky, 1 vejce, sůl, 80g másla + na posypání kmín, mák, hrubá sůl, slunečnicová semínka Do hrnečku nalijeme polovinu mléka, přidáme rozdrobené droždí, cukr a 3 lžíce mouky - připravený kvásek necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme 2 žloutky a celé vejce, zbytek mléka, rozpuštěné máslo, přiměřeně osolíme a přilijeme vykynutý kvásek, zaděláme hladké těsto a necháme ještě vykynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na asi 30 kousků, rozválíme je na tenké prameny, každý rozkrojíme na 3 stejně dlouhé kusy a spleteme houstičky, přendáme je na plech s pečícím papírem, potřeme je rozšlehanými žloutky a posypeme střídavě kmínem, mákem, solí a slunečnicovými semínky. Pečeme asi 15 minut na 190°C. POMAZÁNKA 300g vepřových škvarků, 1 vejce natvrdo, 2 domácí nakládané okurky, 1 cibule, sůl, asi lžíce plnotučné hořčice, 1 červená cibule na posypání Škvarky umeleme, vejce a okurky nastrouháme najemno, cibuli nasekáme nadrobno. Ke škvarkům do misky přidáme vejce, okurky a cibuli, nakonec hořčici a promícháme. Dochutíme podle sebe a namažeme na domácí houstičky. Posypeme kousky červené cibule.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!