Staňte se našimi fanoušky na:

Italské tiramisu Sophie Loren

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
63× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Žloutky a bílky oddělíme a v míse utřeme (ručně nebo šlehačem) žloutky s cukrem do pěny tak, aby nám vznikl hustý a lehký krém. 2) V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků. Nejlépe se šlehají chladné ve stejně chladné míse. Do žloutkové hmoty vetřeme mascarpone a pak lehce vmícháme stěrkou sníh. Lehce a opatrně proto, aby nám krém "nespadl" a byl nadýchaný. 3) Polovinu piškotů poskládáme těsně vedle sebe do plošší mísy. Lžící na ně naneseme polovinu uvařené kávy a polovinu likéru (místo pomerančového jsem použila Amareto a taky moc dobré). Pozor, aby se piškoty neutopily a neproměnily se v kaši. Měly by jenom získat správné aroma. Někdo na tiramisu používá plát piškotového těsta místo piškotů. Postup je stejný jako s piškoty. 4) Na piškoty rozetřeme půlku krému, posypeme polovinou nastrouhané čokolády (nebo můžeme naloupat hobliny pomocí škrabky na brambory). Vrstvu také posypeme více než polovinou kakaa. A ještě jednou - piškoty pokapat kávou a likérem, krém - a stop! 5) Takto připravené tiramisu vložíme aspoň na 12 hodin do ledničky vychladit. Pak ho poprášíme zbylým kakaem i hoblinami nebo strouhanou čokoládou a podáváme. Tento recept jsem před lety našla v Apetitu a od té doby ho děláme. Doporučuji vyzkoušet. (Foto rovněž z Apetitu, až budu vyrábět, nahradím vlastním).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |13. prosince 2013
uložím si Odpovědět
Lucinka34 |10. listopadu 2013
1+ super Odpovědět
eliska.staubertova |17. července 2013
tiramisu mam moc rada,ukladam a vyzkoušim Odpovědět
q |14. července 2013
1*** Odpovědět
PF*13 |3. července 2013
sladké miluju Odpovědět
Michi |3. července 2013
like Odpovědět
Pavluška |3. července 2013
Jen mi tam vadí ta syrová vejce, i když mame čerstvá domácí Odpovědět
cvrcek |3. července 2013
zajímavé vyzkouším :-) Odpovědět
sari |20. června 2013
výrorné 1* Odpovědět
Lenny |16. června 2013
ukládám,recept se může hodit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!