Staňte se našimi fanoušky na:

Dezertní krémy

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • hladká mouka
  • sůl
  • žloutek
  • tresť vanilky
  • mléko
  • citronát
  • hořká čokoláda
  • lískové oříšky
  • mandle
  • citronová kůra
  • koňak, rum likér

Pracovní postup:

  1. VANILKOVÝ KRÉM: 5 žloutků, 150g cukru, 40g hl. mouky, 500 ml mléka, špetka soli, 4 kapky vanilkové tresti Žloutky s cukrem ušlehejte do světlého krému. Mléko přiveďte k varu s moukou, solí a vanilkou, pak zašlehejte vejce a cukr. Vařte na velmi nízkou teplotu za neustálého šlehání, až krém zhoustne. Obměny: Na výrobu oříškového nebo mandlového krému přidejte do krému ještě zahorka 2 lžíce mletých lískových oříšků nebo mandlí. Na výrobu likérového krému přidejte ještě zahorka 1 nebo 2 lžíce koňaku, rumu nebo likéru. Na výrobu citronového krému zavařte do mléka velmi jemně ustrouhanou kůru z 1 citronu a vynechte vanilkovou tresť. Na výrobu čokoládového krému rozpusťte v mléce 125g nastrouhané hořké čokolády.
  2. CITRONOVÝ LIKÉROVÝ PAMLSEK: 1 porce vanilkového krému, 250 ml citronového likéru, 4 plátky citronátu, 60g mandlových lupínků Připravte vanilkový krém, vmíchejte do něj likér, navrch položte fólii (aby nevznikl škraloup) a nechte vychladnout. Rozdělte do 4 misek a aspoň na hodinu dejte vychladit. Ozdobte citronátem a mandlemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!