Staňte se našimi fanoušky na:

Dezerty s červeným rybízem

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

RYBÍZ V ČOKOLÁDĚ 1/2kg červeného rybízu, 130g mléčné čokolády, 3dl smetany, 30g másla 1 vanilk. cukr, špetka soli V kastrůlku za stálého míchání přivedeme k varu smetanu s máslem a krátce povaříme. Přisypeme vanilkový cukr, špetku soli a nadrobno nasekanou mléčkou čokoládu, rozmícháme až se cukr i čokoláda úplně rozpustí. Necháme prochladnout a vmícháme kuličky rybízu (část si odložíme na ozdobu). Krémem naplníme pohárky a dáme je do chladničky, vychlazený krém ozdobíme rybízem. KRÉM S RYBÍZOVOU OMÁČKOU 5dl smetany 33%, 90g zakysané smetany, 70g pískového cukru, 60g slaz. kondenzovaného mléka, 1 a 1/3 lžičky práškové želatiny, několik kapek vanilkové esence, špetka soli, tuk na vymazání formiček; Omáčka - 400g červeného rybízu, 200g pískového cukru V kastrolu svaříme smetanu, cukr, sůl a esenci. Želatinu namočíme do 2 lžic studené vody a necháme nabobtnat, pak ji přidáme do horké smetanové směsi a za stálého míchání necháme rozpustit, dále vmícháme salko a nakonec zakysanou smetanu. Naplníme vymazané malé formičky a necháme v chladničce ztuhnout. Rozmačkáme rybíz, zasypeme cukrem, přidáme trošku vody a vaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku přecedíme, aby v ní nezůstaly kousky slupek a semínka a necháme vychladnout. Formičky se ztuhlým krémem nahřejeme (pokud možno flambovací pistolí), aby se krém uvolnil a vyklopíme na talířky, nakonec zalijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!