Staňte se našimi fanoušky na:

Dalamánky s pohankovou moukou

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto zaděláme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny nalijeme vodu, ocet a olej, přisypeme všechny mouky, přidáme sůl, med, kmín a rozdrobíme droždí. Zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme asi na 15 dílků. Z každého dílku utvoříme bochánek, který podélně ostrým nožem jednou nebo dvakrát nařízneme. Dalamánky potřeme mlékem a posypeme směsí soli, kmínu a pohankové lámanky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Pečeme je při 180°C v horkovzdušné troubě asi 15 minut dozlatova. Pečené přendáme na mřížku a necháme zchladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dagmar.gebauerova.9 |17. řijna 2013
zajímavé Odpovědět
Georgina |22. července 2013
ukládám Odpovědět
pavlinf |3. června 2013
zajímavé Odpovědět
tynkachz |24. května 2013
domácí pekárnu sice nemám, ale i tak bych je chtěla zkusit. Vypadají skvěle Odpovědět
evahu |24. května 2013
vyzkouším Odpovědět
michelle4|24. května 2013
vypadají skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!