Staňte se našimi fanoušky na:

Craklé plněné bublinky

Autor receptu: janaskubal (26 receptů)

Žloutkové věnečky známe každý. Ale když jsem vyzkoušíte odpalované těsto s křehkým vrchem, zjistíte, že to je úžasná dobrota! Jen je škoda, že křupavý vrch nevydrží být křupavý moc dlouho! Naplněním krému změkne. Proto nejlepší je hned po upečení.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 1 hod.
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Dáme do hrnce vodu, máslo a sůl a jakmile začne voda vařit a máslo je rozpuštěné, ihned vsypeme celé množství mouky. A mícháme až se vytvoří knedlík. Chvíli odpalujeme. Přendáme do mísy od robota a šleháním zchladíme. Po chvíli postupně přidáváme po jednom vajíčku a cca 3-5 minut necháme šlehat.
  2. Připravíme si sáček s kulatou zdobící špičkou a začneme na pečící papír vytlačovat bochánky. Vychlazené těsto na krustu vyválíme a vykrajujeme kolečka ve velikosti bochánků cca o průměru 35 mm. Na každý bochánek položíme kolečko a dáme péct cca na 180 stupňů 18 min. Troubu hlavně na začátku pečení nesmíme otevřít. Pro vyšší vyskočení se mi osvědčilo postříkat připravený plech i s bochánky vodou ve spreji. Necháme zchladit.
  3. Plníme připraveným krémem tak, že zdobící špičku zespodu vpíchneme a vtlačíme krém, který si připravíme tak, že polovinu cukru smícháme se škrobem a žloutky a našleháme do pěny. Dáme do hrnečku mléko, polovinu cukru a přivedeme k varu. Polovinu horké směsi nalijeme do našlehané pěny, zamícháme a vrátíme celé do hrnečku. Provaříme a dáme do robota zchladit šleháním. Když směs má 50 stupňů zašleháme na kostičky nakréjené máslo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!