Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládový likér a máslové pečivo

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

LIKÉR Žloutky vyšleháme se salkem do pěny, postupně přimícháme mléko a šlehačky. Nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou čokoládu a zahříváme na mírném plameni do zhoustnutí - NEVAŘÍME! Přendáme do dřezu se studenou vodou a promícháváme do zchladnutí, nakonec přidáme rum a rozlijeme do lahví. Uložíme na několik dní do chladu. PEČIVO Na vále promícháme mouku s práškem, přidáme máslové vločky, cukr, vejce, vanilkový cukr, sůl a 2 lžíce vody, rychle prohněteme. Vláčné těsto zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodiny do chladu. Vál poprášíme hladkou moukou, z těsta vyválíme plát asi 3mm silný a formičkami vykrajujeme jednotlivé tvary cukroví. Cukroví přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem, můžeme posypat krystalovým cukrem. Pečeme 12-15 minut na 175°C, vyndáme a necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!