Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové madlenky

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Při přípravě těchto klasických francouzských sušenek, pečených ve formičkách připomínajících svatojakubské mušle, se budeme muset spokojit s našimi formičkami na medvědí pracičky. Vymažte formičky. Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). V malém kastrolku rozpusťte máslo na mírném ohni, až lehce zhnědne. Odstavte z ohně, přidejte čokoládu a dohladka rozmíchejte. V menší misce smíchejte mouku a kakao. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte ve vysoké míse vejce, cukr a med doběla, až získají krémovou konzistenci. Ručně vmíchejte polovinu čokoládové směsi. Zlehka přimíchejte mouku a kakao a pak přidejte zbylou čokoládovou směs. Vše dobře promíchejte. Pomocí lžíce naplňte formičky těstem. Pečte cca 10-12 minut, píchnete-li do těsta lehce prstem, neměl by v něm zůstat dolíček. Nechte ve formičkách chladnout 10 minut. Přendejte madlenky na mřížku, aby zcela vychladly.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Sofii |7. června 2013
tak to musím vyzkoušet! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!