Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládová roláda s banánovou náplní

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejte troubu na 180 ºC. Vymažte plech o velikosti 28 x 32 cm a vyložte ho papírem na pečení. Šlehejte žloutky s cukrem vysokou rychlostí, až zesvětlají a zhoustnou. Prosijte na ně kakao a škrob a opatrně zamíchejte. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a 2 lžíce vroucí vody a znovu opatrně promíchejte. Ušlehejte z bílků pevný sníh a zlehka ho smíchejte s čokoládovou směsí. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte 12 minut, až se těsto po stlačení prstem vrátí do původního tvaru. Pomocí papíru ho vyjměte z plechu a lehce poprašte kakaem. Přikryjte papírem na pečení a překlopte na pracovní plochu. Opatrně sloupněte papír, na němž se korpus pekl, a ještě horké zarolujte (i se spodním papírem) směrem od delší strany. Nechte chladnout jen 20 minut. Promíchejte mascarpone, karamel, 100 g oříšků a banán rozmačkaný vidličkou. Opatrně rozviňte roládu, odstraňte papír a korpus potřete náplní asi 2 cm od okrajů. Znovu zarolujte a nechte chladit 30 minut, až náplň ztuhne. V kastrůlku nechte zkaramelizovat krupicový cukr, vsypte zbytek oříšků a směs vylijte na pomaštěný pečicí papír; nechte vychladnout a rozlámejte. Roládu posypte kakaem a karamelizovanými oříšky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |17. února 2015
zkusím Odpovědět
Proxi |14. ledna 2014
Už jsem dělala, je parádní :-) Odpovědět
pastelkat |6. ledna 2014
ukladam,a vyzkouším Odpovědět
petrapo |3. ledna 2014
to bude dobrota! Odpovědět
kockaviky |3. ledna 2014
to bude vynikající! Odpovědět
Jindriska8 |1. ledna 2014
Vypadá roláda úžasně! Odpovědět
alena.bartunkova.180|17. února 2015
ráda vyzkouším Odpovědět
krups|17. února 2015
vypadá hezky, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!