Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulky v nálevu

Autor receptu: zizka.petr.9 (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené. necháme odstát 22-24 hodin. Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát. Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku. Jako ozdobu přidáme do každé sklenice chilli papričku. Sklenice uzavřeme a necháme před konzumací měsíc odležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

olma |15. června 2013
1*** Odpovědět
vera.sucha.50 |12. června 2013
dělám také Odpovědět
Anna1960 |31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!