Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulky v nálevu 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na cibulky: 800g oloupaných drobných cibulek, 8 chilli papriček nebo feferonek, špetka kyseliny citronové Na nálev promícháme vodu s octem, ochutíme cukrem, solí a kořením. Mícháme, dokud se cukr i sůl nerozpustí. Nálev necháme přejít varem a odstavíme. Necháme jej vychladit na pokojovou teplotu. Ve vlažné vodě rozpustíme kyselinu citronovou a vložíme omyté cibulky, zůstanou tak bílé. Vodu pomalu zahříváme a cibulky vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Pak je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Do sklenic rozdělíme omyté papričky, které také můžeme rozkrájet. Přidáme cibulky a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a při 85°C je sterilizujeme přibližně 22 minut. Cibulky přidáváme na obložené mísy, chlebíčky i jednohubky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!