Recept Francouzský quiche (kiš)

  • Recept Francouzský quiche (kiš)
  • Recept Francouzský quiche (kiš)
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 15.10.2012

Pracovní postup

Quiche, česky kiš, je tradiční francouzské jídlo z venkova. Jedná se vlastně o slaný koláč, který je zapečený s různými surovinami.

Nejprve vytvoříme těsto a vyválíme jej na pomoučněném vále. Šunku, žampióny, rajčata a sýr nakrájíme na zhruba stejné kousky. Na zpěněné cibulce osmahneme šunku, žampióny a rajčata, osolíme a přidáme bazalku. Takto připravenou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto, které pečlivě vtlačíme do formy, a posypeme nakrájeným sýrem. Smetanu, mléko a vajíčka dobře promícháme a zalijeme tím koláč. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca půl hodiny. Kiš můžeme servírovat i studený.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autorka receptu

Alice.palice

Alice.palice

Je autorkou 506 receptů
Sledovat autorku

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Cibule  g 0 kcal
Eidam  g 0 kcal
Listové těsto  g 0 kcal
Mléko  g 0 kcal
Rajče  g 0 kcal
Smetana  g 0 kcal
Šunka  g 0 kcal
Vejce  g 0 kcal
Žampióny  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

Přihlásit se k odběru
Zrušit přihlášení k newsletteru
TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat