Staňte se našimi fanoušky na:

Chrástecká svíčková

Autor receptu: ladka.berenreiterova (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso prošpekujeme slaninou.a opečeme na oleji nebo sádle.Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem.Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa(tj. asi 1,5-2hod ve středně vyhřáté troubě).Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme.Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme(mouku je třeba provařit min 20min.), podle potřeby dosolíme.Zjemníme smetanou.Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkama.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |6. řijna 2014
1+++ Odpovědět
ladka.berenreiterova |18. srpna 2013
Jirka007 a Croissant alespon vkládám hotové jídlo a ne jen např.cibuli ajine kusy. Odpovědět
planeta |13. srpna 2013
svíčková je nejlepší Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
Arabela |30. června 2013
Nádhera, uložím a vyzkouším, díky Odpovědět
Šuldeska |22. června 2013
Povedla se - OK. Odpovědět
petra.stefanova.7 |19. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Jan |18. června 2013
svíčková je super, ukládám. Odpovědět
sussan |17. června 2013
Vypadá parádně. :) Odpovědět
laetti |16. června 2013
super, zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!