Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňský zelný salát

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Karotku a celer oloupeme a opláchneme. Celer rozpůlíme a dáme vařit na 10 minut do slané vody, karotku přidáme po 5 minutách (zelenina má zůstat pevná), pak scedíme a prolijeme studenou vodou. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka vč. natě, papriky na nudličky, oloupané jablko nastrouháme nahrubo. Sterilovanou zeleninu scedíme a necháme okapat. Hlávkový salát rozdělíme na listy a opereme, zelí scedíme, nakrájíme a dáme do mísy.Přidáme pariku, cibili, mrkvičku a celer rozkrájený na kostičky, hrášek, kukuřici a jablko. Na zálivku smícháme vinný ocet s olejem, podle chuti osolíme, přidáme cukr a zeleninu tímto dresinkem přelijeme. Necháme cca hodinu v chladu rozležet. Obložíme hlávkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!