Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňské vaječné pomazánky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

SE SÝREM 8 vajec natvrdo, 1/8 másla, pažitka, 1 vanička krém.tav. sýra, 1 lžíce plnotuč. hořčice, sůl, ml. pepř Trochu změklé máslo osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny s taveným sýrem a hořčicí. Vajíčka nadrobno nakrájíme a smícháme s pěnou. Přidáme nasekanou pažitku a můžeme ještě podle chuti dosolit a dopepřit. Příloha: čerstvé pečivo SE SLANINOU 5 vajec natvrdo, 100 g slaniny, pažitka, sůl, ml. pepř Vejce se slaninou umeleme, opepříme, osolíme a přidáme nakrájenou pažitku. Namažeme na překrojené bagetky a ozdobíme podle chuti (např. cherry rajčátkem, salátem apod.). NÁPLŇ DO VAJEC 4 vejce natvrdo, 40 g másla, 1 lžička citron.šťávy, 1 lžička škrob.kaše, 1 lžička hořčice, ml.pepř, sůl Z podélně rozpůlených vajec vydlabeme žloutky. V misce utřeme máslo, přidáme škrobovou kaši, žloutky jemně protlačené přes sítko, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř, promícháme. Směs dáme do cukrářského sáčku a naplníme bílky. Nakonec ozdobíme kousky papriky, petrželí nebo pažitkou. Povařením rozmíchaného solamylu v mléce připravíme škrobovou kaši.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!