Staňte se našimi fanoušky na:

Charlotta s broskvemi a borůvkami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dno dortové formy pokryjeme piškoty a pokapeme je šťávou z kompotu. Želatinové plátky namočíme do studené vody, pak je vložíme do horké smetany a mícháme, dokud se nerozpustí. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu a ušlehanou šlehačku dle návodu na sáčku, nalijeme do dortové formy a necháme v chladu ztuhnout. Ozdobíme ovocem a šlehačkou. Ovoce může být samozřejmě i čerstvé a nemusí to být jen broskve a borůvky, můžeme použít meruňky, třešně, višně, maliny, jahody - dle sezony a chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |10. srpna 2014
dobrota Odpovědět
Anna1960 |26. března 2013
pěkné mám ráda nepečené moučníky Odpovědět
najamilik|15. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!