Staňte se našimi fanoušky na:

Bylinkový Rump steak

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Steak z kvalitního hovězího masa potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a tymiánem a dáme do lednice klidně i přes noc. Několik hodin před přípravou jej vyndáme z lednice, aby měl steak pokojovou teplotu. Olej a bylinky z masa vytřeme dosucha papírovou útěrkou. Na opékání použijeme grilovací pánev, nebo kvalitní pánev s teflonovým dnem. Suchou pánev nahřejeme na stupeň 5-(pokud máme 6 stupňů na sporáku) a vložíme na ni maso. Na minutce si nastavíme 3-4 minuty podle tloušťky steaku. NESOLÍME!!! Během opékání do steaku nepícháme, neobracíme jej, nekontrolujeme spodek masa, necháme jej zvolna opékat. Po 4 minutách obrátíme a postup opakujeme. Hotový steak dáme na talířek. Dokud z něj vychází pára, necháme jej stát. Pak hrubě osolíme a opepříme z obou stran a teprve můžeme nakrojit na půlky, nebo na plátky. Jako příloha je vhodný opečený toast, popřípadě zelenina. Poznámka Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce. Maso není měkké, jako třeba s tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si pochutnala:-) Pro lepší orientaci a hlavně pro ty, kteří se bojí stejně, jako já, připojuji video:-)) http://www.jaksetodela.cz/video/2230/grilovany-rum...

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dree |21. června 2013
díky za inspiraci Odpovědět
liza |7. června 2013
super Odpovědět
honzíček |4. června 2013
hm 1+ Odpovědět
petr.helman.5|25. řijna 2014
Jo tak to já fakt můžu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!