Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborový koláč s mákem

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V misce rozmícháme necelou decku mléka s balíčkem droždí, 1-2 lžícemi mouky a jedním balíčkem vanilkového cukru a necháme vzejít. Brambory na jemno nastrouháme. Do hotového kvásku rozklepneme dvě vajíčka, přidáme zbytek vanilkového cukru, špetičku soli, asi 2 lžíce rozpuštěného másla a brambory a pořádně zamícháme. Pak přidáváme mouku a utvoříme měkkoučké vláčné těsto, které poprášíme a necháme pod utěrkou asi 45 minut kynout. Mezitím si uvaříme nádivku z cukru, máku, rumu a mléka. Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky o velikosti pekáčku. První dáme do pekáčku vyloženého papírem nebo alobalem (alobal vymažeme máslem), na placku dáme nádivku a navrch položíme druhou placku. Tu posypeme drobenkou a pak pekáček strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut při 170°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eviti |5. června 2013
díky za tip Odpovědět
šanela |7. března 2013
a tenhle je navíc strašně sladký Odpovědět
JanaB |7. března 2013
Moučníky z bramborového těsta bývají sice syté, ale velmi dobré. Vyzkouším. Odpovědět
sulc|5. června 2013
urcite zkusim Odpovědět
markyr|28. května 2013
zajimave Odpovědět
kucharicek|8. března 2013
miluju makove kolace Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!