Staňte se našimi fanoušky na:

Bažant s hroznovým vínem

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oškubaného a vykuchaného bažanta očistíme, opláchneme a osušíme. Na rozpuštěné polovině másla ho ze všech stran opečeme. Přendáme i s výpekem do pekáčku, osolíme a opepříme. Na pánvi nasucho orestujeme 2/3 ořechů, pak je zalijeme vínem, přidáme med, jalovec, smetanu a směs krátce povaříme - přelijeme bažanta. Pekáček přiklopíme a bažanta pečeme asi 70 minut na 180°C doměkka. Během pečení ho přeléváme výpekem. Když je bažant skoro měkký, poklici odklopíme a bažanta posypeme na proužky nakrájenou slaninou a zbytkem nasekaných ořechů. Kapustu očistíme a spaříme horkou vodou, kuličky vína odtrháme od stopky, oboje pak podusíme na zbylém másle, osolíme a podáváme jako přílohu k bažantovi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!