Staňte se našimi fanoušky na:

Bavorský masový kotlík

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky,cibuli hrubě nasekáme,brambory,mrkev,petržel a celer nakrájíme na asi 1/2 cm silné plátky,porek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě.Ve velkém hrnci rozehřejeme olej,vložíme maso,za stálého míchání na prudším ohni po všech stranách dohněda opečeme a vyjmeme.Vložíme cibuli,zpěníme,přidáme brambory,opečeme a vyjmeme z hrnce.Nakonec přidáme zeleninu a vyjmeme.Do hrnce postupně vkládáme vrstvu zeleniny,brambor a masa,každou vrstvu osolíme a opepříme,nakonec položíme vrstvu brambor.Po stranách přilijeme vývar,přivedeme k varu,přikryjeme a dusíme1,5 hodiny,až je maso měkké.Dušenou masovou směs upravíme na talíře a sypeme sekanou petrželkou a pažitkou.Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s bramborem,chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!