Staňte se našimi fanoušky na:

Baklava plná oříšků

Autor receptu: soukupova.tereza1 (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vlašské ořechy, pistácie a lískové oříšky nasekáme na drobno, mletou skořici promícháme s moučkovým cukrem. Následně máslem vymažeme formu nebo pekáč, pokud možno o rozměrech 30×30 centimetrů. Na velikost formy rozválíme zhruba šest plátů listového těsta (listové těsto si před tím nožem rozdělíme na šest dílků). Naspod formy položíme plát připraveného listového těsta, který posypeme pětinou nasekané oříškové směsi, pětinou cukru se skořicí a zhruba dvaceti gramy nadrobno nasekaného másla. Poté přiložíme další plát listového těsta, který opět posypeme ořechovou směsí, cukrem se skořicí a kousky másla. Daný postup opakujeme až do vyčerpání surovin. Vzniklou baklavu vložíme na 45 minut do trouby rozehřáté na 200 °C. Po vytažení z trouby baklavu nožem rozdělíme zhruba na 40 porcí, které okamžitě pokapeme směsí z ohřátého medu smíchaného s pomerančovou a citronovou šťávou. Hotovou baklavu dáme minimálně na hodinu vychladit, poté již můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |28. řijna 2014
1+++ lákavé Odpovědět
Monique |10. prosince 2013
zkusím Odpovědět
IVETULIATKO |8. prosince 2013
jojojojojojojj Odpovědět
petra.stefanova.7 |17. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Michi |31. května 2013
like Odpovědět
planeta |9. května 2013
vyzkouším a ukládám Odpovědět
kattyr |18. ledna 2013
souhlasím s Uzzi1, oříšky jsou moje :) Odpovědět
liza |7. ledna 2013
to vyzkouším Odpovědět
Georgina |2. ledna 2013
oříšky :-) Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
vyzkouším... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!