Zelný závin

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Zelí opereme, hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Do hrnce dáme vařit vodu s masoxem a octem, osolíme, přidáme cukr a kmín. Vložíme zelné listy a necháme spařit 5 minut. Vyndáme a necháme okapat. Pokrájenou cibuli osmahneme na másle do zesklovatění, přidáme mleté maso a asi 5 minut opékáme za stálého míchání, přisolíme ,opepříme. Fazole uvaříme doměkka, smícháme se strouhaným sýrem a strouhankou. Mohou být i sterilované. Listové těsto rozválíme, posypeme sýrem, rovnoměrně rozložíme zelné listy, které potřeme masovou náplní, do středu dáme fazole a svineme jako závin. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. V předehřáté troubě pečeme asi na 200 -250°C.

Komentáře a dotazy…