Zapékaná jáhlová kaše

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Jáhly spaříme několikrát horkou vodou a dáme vařit do hrnku osoleného mléka s kelímkem medu. Vaříme dokud nevznikne kaše (asi 30 min). pekáček vymažeme kouskem másla a nalijeme do něj asi polovinu kaše. Posypeme skořicí, dáme vrstvu ovoce a jako další vrstvu zbytek kaše a můžeme opět posypat skořicí. zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce s trochou cukru a zapékáme 20-30min. ( Ovoce můžete dát podle vlastního uvážení, já zvolila ty co se mi tam nejvíc hodili ) I přes to, že jsem dlouhou dobu byla odpůrce jáhlů .. na tomhle si vždycky pochutnám :)

Komentáře a dotazy…