Zapečená uzená makrela od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Brambory i se slupkou krátce předvaříme (5 minut) a necháme trochu schladnout. Dáme rozehřát troubu na 200-220 stupňů. Mezitím si vykostíme uzenou makrelu (1 ryba na 2 porce). Rozloupneme od páteře, odstraníme kůži a kosti, čisté maso vybereme. Do pekáčku nebo zapékaček na jednu porci skládáme kolečka brambor, proložíme kousky ryby, zasypeme posekanou cibulkou, přisolíme a opepříme. Zalijeme šlehačkou nebo zakysanou smetanou (na fotkách jsou obě varianty). Můžeme posypat i strouhaným sýrem, spíše méně výrazným (gouda). Zapečeme dozlatova. Podáváme nejlépe přímo v zapékačkách. K zapečené makrele se hodí zelený salát (hlávkový, římský, polníček...).

Komentáře a dotazy…