Treska tmavá na másle s citronovou trávou

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Tresku osolíme, opepříme a posypeme tymiánem a nasekanou citronovou šťávou. Rozpálíme pánev, pokapeme ji olejem a uložíme na ni rybu kůží dolů. Pečeme asi 5 minut, pak rybu přemístíme na plech, přidáme lžíci másla a rybu dopékáme ve vyhřáté troubě asi 10 minut při 200 °C. Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek, bílé víno a svaříme je. Přidáme dvě lžíce másla a nakrájený řapíkatý celer a krátce orestujeme. Pak do pánve dáme špenát, osolíme a necháme ho asi minutu podusit. Opečenou tresku podáváme na špenátu s orestovanými cherry rajčaty.

Komentáře a dotazy…