Králík na bílém víně od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Králíka omyjeme a osušíme, zbavíme všeho viditelného loje i šlach a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Porce poskládáme na pekáč s trochou oleje, zasypeme cibulí a česnekem a posypeme vydatně provensálským kořením. Zalijeme vínem skoro na 2 cm vysoko, aby se králík nevysušil a vytvořilo se dost šťávy. Zakryjeme alobalem (poklicí) a pečeme v troubě 150 stupňů teplé asi hodinu a půl, není třeba ani podlívat. Podáváme s lehkou přílohou, rýží, brambory nebo kaší. S králíkem můžeme péci i porce kuřete.

Komentáře a dotazy…