Vepřová pečeně na rozmarýnu

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Vepřovou kotletu vykostíme, omyjeme a osušíme. Potřeme ji solí a vegetou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Velmi jemně ji potřeme olejem. Dále kotletku celou obalíme větvičkami rozmarýnu a spolu s nimi ji povážeme do pěkného stejnoměrného válečku. Masíčko si připravíme den dopředu a přes noc je necháme v lednici. Další den omyjeme a očistíme po povrchu česnek u dvou větších hlávek a ponecháme jej celý, hlávky rozdělíme na čtvrtinu. Neloupeme. Připravíme si hlubší pánev. Rozpálíme na ní olej. Do pánve vložíme kotletu a osmažíme ji za stálého otáčení na pánvi tak dlouho, až je masíčko pěkně hnědé a má křupavou kůrku. Před koncem restování přidáme ke kotletě všechen celý česnek se slupkami a osmažíme jej do červena. Přendáme vše do pekáče a podlijeme bílým vínem a džusem . Nyní dáme přikrytý pekáč do předehřáté trouby. V průběhu pečení poléváme vlastní šťávičkou a částečně horkým vývarem. Pečeme při 180 C cca hodinu. Po této době pokličku odstraníme a dopečeme do změknutí. Po upečení kotletku vyjmeme a odložíme na dobu 10 minut, aby se šťáva uvnitř masa rovnoměrně rozložila. Nyní kotletku nakrájíme na jednotlivé porce - počítáme se 4 cm masa pro jednoho konzumenta . Můžeme servírovat. Podáváme s vařenými nebo s americkými brambory, které polijeme vlastní šťávičkou, posypeme upečenými česneky ve slupce a obložíme rozmarýnem. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…