Zapečená zelenina po francouzsku

Autor receptu: laetti (43 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Z másla a mouky připravíme jíšku, jemně ji opražíme, přidáme hořčici a pak po troškách mléko. Nepřestáváme míchat. Až začne houstnout a probublávat, odstavíme a nasypeme většinu sýra. troubu předehřejeme na 220 C, dáme vařit vodu do většího hrnce. Brambory nakrájené na plátky 5 minut povaříme, na 3 minutky k nim přidáme květák s brokolicí (natrhané na růžičky) a na poslední minutku hrášek. Vše scedíme, dáme si stranou několik plátků brambor a zbývající zeleninu zamícháme do omáčky. Přidáme pažitku. osolíme a promícháme. Nalijeme do zapékací mísy a nahoru naskládáme zbylé plátky brambor. Posypeme zbylým sýrem a pečeme 25 minut.

Komentáře a dotazy…