Staňte se našimi fanoušky na:

Zámecký paprikáš

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička hladké mouky
  • 250 g žampionů (čerstvých)
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 ml smetany
  • 1 l vody
  • 2 cibule (větší, oloupané)
  • 1 feferonka

Pracovní postup:

Kuře rozdělte na 8 částí, na oleji zpěňte cibulku, přidejte papriku, krátce orestujte a přilijte vodu. Dejte do ní porce kuřete, osolte, okmínujte a opepřete, dochuťte feferonkou a duste doměkka. Kuře vyndejte, šťávu zaprašte moukou a 10 minut povařte. Šťávu přeceďte na kuře a přidejte žampiony, předtím krátce podušené na oleji. Jako příloha se hodí noky nebo těstoviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |29. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Januse |25. března 2014
vyzkouším už teď mám chuť Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!