Záhorácký závitek

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji v hrnci roztavíme. Osmahneme na ní drobně pokrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, opepříme, krátce podusíme a necháme vychladnout. Plátky masa (nejlepší je bůžek, ale pro odpůrce tlustého masa můžeme použít i kotletu nebo plecko) mírně naklepeme, potřeme utřeným česnekem se solí, naplníme vychladlým zelím, zavineme a převážeme provázkem. Jednotlivé závitky osolíme, poprášíme moukou a zprudka je opečeme na troše oleje. Pak je mírně podlijeme vodou a v troubě za občasného podlévání upečeme doměkka. Odstraníme nitě, šťávu dle chuti dosolíme a podáváme s bramborem nebo jakýmkoliv knedlíkem.

Komentáře a dotazy…