Vrstvená bábovka s ovocem

Autor receptu: daramacho (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených
  1. Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin.
  2. Připravíme těsto smícháním mouky, obou cukrů, rozpuštěného másla, prášku do pečiva a mléka.
  3. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka.
  4. Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme ovoce z kompotu a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C.
  5. Pečeme asi 60 minut, zkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, potom vyklopíme a krájíme.

Komentáře a dotazy…