Vícezrnné pečivo

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Ingredience

Mouky (bílou, celozrnnou pšeničnou - 260g a 100g celozrnné žitné) smícháme se solí, z trochy vlažné vody, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme vzejít a pak přidáme k moučné směsi. Dolijeme zbytek vody, přidáme olej a vajíčko a semínka, která před tím nadrtíme v mixéru. Druhy semínek záleží na chuti a obsahu spíže, dá se koupit i nějaký mix. Vypracujeme těsto a necháme hodinu kynout, pak rozdělíme na několik kousků a vytvoříme housky nebo rohlíky, potřeme je vajíčkem a posypeme nějakými dalšími semínky. Pečeme 20 minut při 190°.

Komentáře a dotazy…