Vepřové řízky s kari

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Maso z vepřové kýty lehce naklepeme a trochu osolíme. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti. Maso necháme asi 2 hodiny naležet v marinádě, pak smažíme (já osobně nejraději na sádle). Smažíme hodně pomalu. Podáváme s vařenou rýží, do které přidáme kari a hřebíček. Když zbude z obalování řízku, vyliji to do vody, ve které vařím rýži. Je pikantní. Tento recept jsem "si vynalezla sama", pokud už mne zase stihl někdo předběhnout jako vždy, naštvu se. A to není jen o jídle.

Komentáře a dotazy…