Vepřové baťůžky

Autor receptu: dajul (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(7 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Na trošce oleje orestuje drobně nakrájenou cibulku, přidáme drobně nakrájenou papriku, houby, šunku, hrášek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Vmícháme vejce a uděláme smaženici. Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a na každé dáme plátek sýru, polovinu smaženice a složíme do ranečku. Nahoře pevně zavážeme bílou nití nebo tenkým provázkem a baťůžky postavíme do zapékací mísy. Podlijeme troškou vody, přikryjeme poklicí od zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme doměkka a dočervena, během pečení podléváme vodou, pokud se vypařila a maso přeléváme výpekem. V polovině pečení sundáme poklici, aby se maso opeklo.

Komentáře a dotazy…