Vepřová roláda s kuřecí nádivkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Vepřovou pečeni opláchneme, osušíme a ostrým nožem odbalníme. Pak maso rozřízneme na plát asi 1/2 cm silný a lehce ho po obou stranách naklepme. Kuřecí maso rozmixujeme najemno a dáme do misky,přidáme vejce,utřený česnek, solamyl a na kostičky nakrájenou šunku. Hotovou směs ještě dochutíme solí a pepřem. Špenát spaříme ve vroucí vodě a pak ihned vložíme do studené vody. Ochlazenýšpenát opatrně vymačkáme. Plát vepřového masa osolíme, rozložíme na něj špenátové listy a potřeme je připravenou masovou směsí. Naplněný plát opatrně zarolujeme a důkladně ho převážeme potravinářským provázkem nebo nití. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a roládu ze všech stran opečeme, opečenou ji potom přendáme na pekáček, lehce ji podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby, pečeme cca 40 minut. Maso musíme během pečení přelévat vypečenou šťávou. Hotovou roládu necháme přibližně 5 minut v klidu odstát a pak teprve sundáme provázek. Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami a podušenou zeleninou.

Komentáře a dotazy…