Vepřová panenka v kopru

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Vepřovou panenku omyjeme a potřeme lžící oleje, sójovou omáčkou, lžicí citronové šťávy, osolíme a posypeme pepřem. Necháme několik hodin v chladu rozležet. Panenku vyjmeme z marinády a ze všech stran ji opečeme na rozpálené pánvi vytřené olejem. Přendáme ji do pekáčku, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. Mezitím smícháme zbylou citronovou šťávu se dvěma lžícemi oleje, nasucho opečeným sezamovým semínkem a jemně nasekaným koprem. Směs dáme na plochou misku a upečenou panenku vyjmeme z pánve a obalíme jí v této koprové směsi. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Komentáře a dotazy…