Velouté alla kozena

Autor receptu: kozel (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a udělejte jíšku. Zalijte vývarem a vařte za stálého míchání(nejlépe metličkou) na mírném ohni 15-20 minut, aby nebyla cítit syrová mouka.Žloutek rozšlehejte ve smetaně a vmíchejte do omáčky. Omáčku sceďte přes jemné síto.Podle toho jaký použijete vývar může být hovězí velouté, drůbeží velouté, rybí velouté atd. Toto jsou základní omáčky, které se používají k výrobě dalších omáček, jako je Francouzská, Houbová atd.

Komentáře a dotazy…