Sýrová omáčka (Mornay)

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Nejprve si uděláme základní bešamelovou omáčku z jíšky a mléka. Do tohoto základu vmícháme nastrouhaný sýr a za stálého míchání necháme rozpustit. Nejvhodnějším sýrem je čedar či parmazán, jelikož ementál i eidam se za tepla táhnou a špatně rozpouštějí. Omáčku osolíme a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Zjemníme žloutky našlehanými v troše mléka  s máslem. Tato sýrová omáčka je vhodná k zapékání jídel, ale můžeme jí podávat i s těstovinami nebo k zelenině.

Komentáře a dotazy…