Velikonoční špenátová roláda

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Listy důkladně omyjeme a zbavíme tuhých částí, nasekáme je nadrobno a promícháme s utřeným česnekem se solí, moukou, solamylem a vyšlehanými žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do špenátové hmoty, kterou rozetřeme na pečící papír potřený máslem. Vložíme do trouby a při 160° upečeme. Mezitím na oleji opečeme drobně nakrájenou slaninu a cibuli, směs zalijeme vejci a necháme srazit. Upečený špenátový plát potřeme směsí a zatočíme. Podáváme s vařenými bramborami a přeléváme rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…